Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Ο ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΟΥ


Το συντριβάνι καθαρισμένο περιμένει τη συνδρομή του Δήμου  για βάψιμο και επιδιόρθωση φωτιστικών κλπ
 Έτσι για τα παραλειπόμενα της δράσης:

Ο σύλλογος αυτή τη φορά μάζεψε πιο πολλούς θεατές. Ηταν και περίοπτο το σημείο... Συνέπεσαν και κάποιες ιδιαιτερότητες.
Ακόμη κι εγώ δεν ήρθα προετοιμασμένος για εργασία αλλά για συμβούλιο εφ'όλης της ύλης ''κουστουμαρισμένος'' λοιπόν παρακολούθησα και συμμετείχα στο ελάχιστο που μπορούσα να προσφέρω με εργαλεία φωτογράφιση και καλά λόγια υποστήριξης....!

Επειδή το εγχείρημα δεν ήταν μελετημένο αλλά αυθόρμητο υπήρξαν συνέπειες:  ο εργάτης που περιμέναμε δεν ήρθε, οπότε το βάρος έπεσε όλο στους ώμους τριών ατόμων κυρίως:
του Σπυρογιάννη Καββαδά που μπήκε μέσα στο συντριβάνι και το καθάρισε, στον Αλέξη Κοκκίνη και τον Αντρέα Μεταξά και των υπολοίπων αρκετών όμως που απλά κοιτάζαμε...με υποστήριξη και ένθερμη εμψύχωση της δράσεως!
Βεβαίως φέρναμε ενίοτε κάτι που χρειαζόνταν: ένα φτυάρι, μια σκούπα, ένα φαράσι, ένα λάστιχο με νερό, ένα πιεστικό νερού, και άλλα τέτοια, που ήταν όμως προς υποστήριξη της εργασίας των βασικών παικτών του εγχειρήματος. Όμως ακόμη κι έτσι οι πολλοί πήραν την Πόλη...!

Θυμίζει έργο της παλιάς καλής εποχής της ΔΕΗ που τρεις κοιτούσαν τον ένα που δούλευε...αλλά δεν είναι έτσι!!


Εδώ η Ντίνα που άσπρισε το μισό Βλυχό αφιλοκερδώς χάρη του φωτογράφου κάνει πως δουλεύει όπως και στις επόμενες..


Εδώ μέρος των θεατών...οι υπόλοιποι ήμασταν πίσω από τη κάμερα! 

Η διαφορά του φαίνεσθαι από το είναι: εδώ φαίνεται να δουλεύει σκληρά κι όμως παίζει για τη φωτογράφιση, όμως δεν φαίνεται το που δούλεψε  και το πόσο σκληρά, το έργο της είναι το μισό Βλυχό ασπρισμένο και τα κλαδεμένα δέντρα γύρω γύρω από τη πλατεία...Ευχαριστούμε Ντίνα!


Ο ηλεκτρικός πίνακας ελέγχου του συντριβανιού που χρήζει προστασίας με λουκέτο λόγω επικινδυνότητας

Η επικινδυνότητα επίσης των καλωδίων των φωτιστικών του χώρου του συντριβανιού χρήζει άμεσης επέμβασης

Η εκτεθειμένη υπόγεια παροχή ρεύματος για το χριστουγεννιάτικο καραβάκι της πλατείας χρήζει επίσης συμμαζέματος
 Η αρχή έγινε ας θαυμάζουμε κάθε τόσο τα αποτελέσματα των δράσεων ώστε να προχωράμε με μεγαλύτερη ορμή και συμμετοχή άπαντες.


Ας πούμε δυο λόγια με αφορμή το γεγονός.

Το συντριβάνι του χωριού μας καθαρίστηκε χτες  το απόγευμα, από τις πέτρες και τα υπόλοιπα υλικά, που έριξαν τα ασύδοτα πιτσιρίκια του χωριού και τα οποία κατέστρεψαν με μανία όσα με κόπο και χρήματα όλων μας έφτιαξε ο προηγούμενος πάρεδρος Δημήτρης Μαυροκέφαλος.

Έσπασαν τα φωτιστικά σώματα νερού που είχε μέσα το συντριβάνι και το έχωσαν με ότι έβρισκαν πρόχειρο -4-5 καρότσια υλικά μιλάμε όχι κάτι λίγο- πέτρες ξύλα χώματα πλαστικά ότι μπορεί να φανταστεί κανείς.

Μάλιστα αυτή η καταστροφή έγινε ακριβώς μπροστά στην αστυνομία.

Προφανώς δεν είναι δυνατό οι αστυνομικοί να κάνουν το παιδονόμο, για τούτο στο εξής θα εισηγηθούμε εγγράφως να ελέγχονται οι υπεύθυνοι οι γονείς.

Δεν μας ενδιαφέρει να αποδίδουμε ευθύνες εδώ, απλά μας ενδιαφέρει να προλαμβάνουμε για να μην επιλαμβανόμαστε, για τούτο προειδοποιούμε πως αν αυτό ξαναγίνει οι γονείς των παιδιών που θα πιαστούν να καταστρέφουν δημόσια περιουσία όπως γίνεται και σε άλλα θέματα -πχ κτίριο ΚΕΠ- θα βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για τούτο προσοχή.

Δεν είναι δυνατόν πέντε να φτιάχνουν και δέκα να χαλάνε.Για τούτο θα προασπιστούμε το δημόσιο συμφέρον όσο κι αν γίνουμε δυσάρεστοι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου