Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

ΤΑ ΠΑΛΙΟΣΙΔΕΡΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ

Μπασκέτα νούμερο 1 με αλλαγμένο ταμπλό -μεταχειρισμένο-

ταμπλό μεταχειρισμένο χωρίς τις κάτω αντιρίδες και σκουριασμένο, χωρίς δίχτυ αλλά με ένα βάψιμο δυο αντιρίδες και διχτάκι θα γίνει σαν καινούρια.
Μπασκέτα νούμερο 2 με το παλιό ταμπλό χωρίς καθόλου αντιρίδες αλλά και χωρίς ταμπλό- αντί για ταμπλό έχει επισκευαστεί χονδρικώς με μεταλλικό διχτυωτό που κάνει διαολεμένο θόρυβο σε κάθε βολή της μπάλας.


 Βήμα πρώτο έτοιμο, έγινε το βάψιμο του βραχίονα και της βάσης με σφυρήλατο χρώμα αλουμινίου.
Όσο για το ταμπλό θέλει σκάλα και έντονο χρώμα, και βέβαια δίχτυ για να γίνει σαν καινούρια.


 Στη μπασκέτα νούμερο 2  μπορεί να αλλαχθεί το ταμπλό ή να επιδιορθωθεί οπότε είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο.Αν αλλαχτεί θα βάψουμε το νέο αν όχι θα βάλουμε πλεξιγκλάς, αντιρίδες, δίχτυ και θα γίνει όπως πρέπει να είναι.

Αυτή η μπασκέτα είναι από την εποχή που έπαιζε πιτσιρικάς ο Βασίλης Καββαδάς -τον θυμάμαι σποράκι ακόμη που έπαιζε με τα φιλαράκια του κάτω στο μπάσκετ και τους κυνηγούσε ο μπάρμπα Σώζος, κι έπαιρνε πολυστροφία η γλώσσα του σαν παλιά ροντζερίνι, γιατί πήγαινε η μπάλα στις προβατίνες του που έφερνε να φάνε τα χόρτα εκεί δίπλα.
Θυμάμαι το Βασιλάκη μικρό παιδάκι -ήταν δεν ήταν στο δημοτικό- να μη του χαρίζεται και να του τα λέει χύμα Πειραιώτικα και Βλυχιώτικα μαζί.
Καθόμαστε με το ξάδερφο μου το Νίκο που είναι τώρα αστυνομικός και πίναμε καφεδάκι στο μπαλκόνι στο πατρικό μου και κόβαμε τη περίεργη φάση.

Είδες μου λέει έχει τσαγανό ο μικρός δεν χαρίζεται και δε κάνει πίσω με τίποτε.

Μας τίμησε σαν παίκτης στην Εθνική Ελλάδος μας τιμάει και σαν παίκτης του Ολυμπιακού και του Πανιωνίου παλιότερα.

Δεν έμαθε εδώ μπάσκετ αλλά εδώ έπαιζε με τα φιλαράκια του ίσως εδώ να πρωτοέπαιξε μπάσκετ δεν το γνωρίζω μπορεί να μας πει ο ίδιος.

Αυτά τα ''παλιοσίδερα'' επομένως έχουν αξία και χρήζουν συντήρησης, προστασίας και ανάδειξης πρώτα για τα νέα παιδιά, που πρέπει να ξεκινήσουν να αθλούνται αλλά και για τους παλιότερους που πρέπει να συνεχίσουμε.

Περιμένουμε λιγάκι ακόμη μήπως βρεθεί ταμπλό μεταχειρισμένο από το Δήμο αλλά μάλλον θα το επισκευάσουμε μόνοι μας για να περάσουμε μέχρι να το αντικαταστήσουμε.

Πάντως οι νέοι θα συνεχίζουν το καλοκαίρι να προπονούνται και να γνωρίζονται εδώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου