Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ

Μετά την ολοκλήρωση των αρχαιρεσιών και της πρώτης συνέλευσης του διοικητικού συμβουλίου όπου ψηφίστηκαν οι αρμοδιότητες του καθενός έχουν μείνει κάποιες απορίες σε μέλη ή και μη μέλη, για να λύσουμε λοιπόν τις απορίες μεταφέρουμε τα ερωτήματα και αμέσως μετά την απάντηση που πήραν.

Ερώτηση Πάνου Καββαδά πανικολου και Χρήστου Κερομύτη κολόμπα
Πως γίνεται Νίκο -απευθυνόμενος σε μένα- να σε ψήφισαν οι περισσότεροι και να μην είσαι πρόεδρος;

Επειδή δόθηκε στον ένα λανθασμένη-ατελής- απάντηση από μέλος του διοικητικού συμβουλίου όταν ρώτησε το ίδιο και του απαντήθηκε πως:
 "έτσι λέει το καταστατικό: να γίνει ψηφοφορία του διοικητικού συμβουλίου μετά την ψηφοφορία των μελών"

Να ξεκαθαρίσω πως κανένα καταστατικό συλλόγου δεν λέει πως μπορεί το διοικητικό συμβούλιο να ανατρέψει τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών των μελών με μαγειρέματα, με τι αρμοδιότητα άλλωστε;

Δεν θα ήταν ούτε σύννομο αλλά ούτε και θεμιτό να παρακάμψει κάποιος με λιγότερες ψήφους κάποιον με περισσότερους εκτός αν τον αφήσει ο δεύτερος με τη θέληση του. Ακόμη κι αν υπήρχε κάποιος πονηρός και κάποιος αφελής στην υπόθεση αυτή ο νομοθέτης προβλέπει πως γίνονται τα πράγματα αυτά.

Αυτό που γίνεται όμως είναι πως:
Μπορεί και πρέπει να διαλέξει κανείς με τη θέληση του τη θέση που θα ήθελε-εφόσον είναι υποδεέστερη από εκείνη που δικαιούται- και έχει ζητήσει πριν από τις αρχαιρεσίες [όπως στη περίπτωση μου που λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων και διαμονής μου στη Λευκάδα είχα δηλώσει εξαρχής ότι δεν μπορώ να δεχθώ τη θέση του προέδρου και πως αν ψηφιστώ θα διατελέσω κάποια από τις επόμενες θέσεις αναλόγως πως θέλουν και τα υπόλοιπα μέλη].

Είναι δηλαδή με τη σύμφωνη γνώμη μου και την εισήγηση μου, που έγινε προκαταβολικά όπως και  του καθενός  μέλους του διοικητικού συμβουλίου,η επιλογή για τη θέση που θα προτιμούσε για προσωπικούς ή επαγγελματικούς λόγους.

Γίνεται  δε κρυφή ψηφοφορία στο διοικητικό συμβούλιο ώστε  να εγκρίνει και το συμβούλιο συνολικά τη θέση που ο καθένας θα ήθελε δικαίως και εύστοχα, ώστε να αποφευχθεί το μη εύστοχα το μη δικαίως το προλαμβάνει ο νομοθέτης.

Βέβαια πάντα υπάρχουν κάποιοι που νομίζουν πως είναι κατάλληλοι και για ανώτερη θέση από αυτή που το σώμα τους εμπιστεύτηκε, αλλά δεν δικαιούνται να την καταλαμβάνουν χωρίς την συμφωνία του δικαιούχου. Έτσι και στη περίπτωση μας.

Οπότε μην βάζετε πονηρές σκέψεις στο μυαλό σας ούτε κανείς αφελής υπάρχει στην παρέα μας ούτε κανείς πονηρός.Και να ήθελε κάποιος να με γελάσει πιστεύετε πως θα μπορούσε έτσι απλά; Όχι βέβαια!
Απλά υπάρχουν συνεννόηση και κατανόηση και σεβασμός που διευθετούν τα πράγματα.

Ίσως κάποια από τα μέλη παρεξήγησαν τη βιασύνη να γίνει η ψηφοφορία χωρίς να δοθούν πολλά περιθώρια για κουβέντες κι αναλύσεις αλλά αυτά είχαν γίνει και ταυτόχρονα αρκετά μέλη έπρεπε να ταξιδέψουν για Αθήνα οπότε και τα θέματα είχαν λυθεί και χρόνος για χάσιμο δεν υπήρχε.

Αυτά τα ολίγα νομίζω λύνουν τις απορίες που δημιουργήθηκαν και σε άλλους φίλους που είτε δίστασαν να ρωτήσουν είτε ρώτησαν τρίτους.

Ευχαριστώ πάντως για το ενδιαφέρον σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου